Over PRI

Aan het begin van je prille leven, toen je afhankelijk en volkomen weerloos was, zijn er momenten geweest waarop je basisbehoeften niet werden vervuld. De pijn die hier het gevolg van was, heb je moeten verdringen met behulp van afweren. Als kind had je deze afweren nodig. Als volwassene zitten deze afweren je in de weg en maken ze je leven lastiger dan nodig is.

Afweren kun je herkennen aan emoties zoals stress, boosheid, verdriet, depressie, angst of onzekerheid. Deze emoties lijken te gaan over het hier en nu, bijvoorbeeld over je partner, je werkgever of je kinderen. In werkelijkheid zijn ze een bescherming tegen pijn uit het verleden, uit de tijd dat je nog klein en afhankelijk was.

PRI helpt je bewust te worden van situaties waarin afweren de regie over je leven nemen. Je ontdekt dat achter deze afweren pijnlijke gevoelens schuilgaan die in het verleden thuishoren. Je leert jezelf hier vervolgens van bevrijden. Als je uit de greep van de afweer bent, sta je krachtiger in het leven en ontdek je wat het je allemaal te bieden heeft.

PRI ten opzichte van andere methoden

  • Je leert deze concrete methode zelfstandig toe te passen. Aan de hand van een stappenplan leer je afweer herkennen en ontmantelen.
  • PRI pakt problemen en klachten bij de wortel aan. Zonder dit te doen, keren problemen vaak terug.
  • Lichamelijke klachten verminderen of kunnen zelfs verdwijnen
  • Een blijvend effect op emotioneel welzijn.
  • Van overleven naar levenskracht

Voel je dat het tijd is om voorbij te gaan aan je belastende emoties en overtuigingen? Graag leer ik je hoe je dat kunt doen, omdat ik zelf dagelijks het enorme verschil ervaar. En omdat ik de overtuiging heb dat we allemaal geboren zijn met een speciaal talent en om dat ten volle te leven.

Meer informatie over PRI lees je op de website van het PRI Instituut Nederland

link: https://www.prionline.nl

Alle boeken die geschreven zijn over PRI vind je hier.

link: https://www.pastrealityintegration.com/nl/boeken-dvd

 


PRI is ontwikkeld door Drs. Ingeborg Bosch.